harminc éves hagyomány

2020.02.21. 15:30

Jubileumi volt az idei sítábor

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Harminc éve minden télen sítáborba mennek a Hőgyészi Általános Iskola diákjai. Az intézmény tájékoztatása szerint az első években vonattal utaztak Komáromig, ott átsétáltak az Erzsébet hídon, majd szlovák busz vitte fel őket a Körmöcbánya melletti Skalkára.

Balaskó László tanította síelni az ifjakat Fotó: Beküldött kép

– Több mint húsz évig jártunk oda. Eleinte húsz-huszonkét fővel, de később a nálunk végzett már középiskolás, egyetemista volt tanítványok illetve egész családok csatlakoztak, így ma már busszal és személyautókkal utazunk. Az úti cél immár Szlovénia, Rogla. Idén hat iskola (Hőgyész, a gyönki általános iskola, a gyönki gimnázium, Pincehely, Simontornya, Pál­fa) tanulói vettek részt a jubileumi sítáborunkban. Mind a százharminchatan sérülés, baleset nélkül ismerkedhettek meg a síeléssel, a téli táj szépségével – tájékoztatta lapunkat Balaskó László testnevelő tanár, aki a kezdetek óta szervezi a tábort és a kollégáival együtt tanítja síelni a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában