nagy fogás

2020.04.29. 12:30

Hatalmas pontyokat akasztottak a szekszárdi fiatalok

Markovics Norbert

Fotó: Beküldött kép

Szekszárdi kötődésű fiatalok emeltek ki gyönyörű pontyokat a Baranya megyei Merenyén található horgásztóból múlt héten. Portálunk megkeresésére a trió egyik tagja, Csordás Viktor mesélt az egy hétig tartó horgászkalandról. Barátnőjével és jó barátjával, Gyurik Szabolccsal utaztak le a Baranya gyöngyszemeként ismert 120 hektáros vízterületre, ahol bojlis módszerrel fogtak 20 kiló körüli példányokat (a használt bojli egy különleges ízkeverék: kagyló, szilva és máj).

Viktor elmondta, édesapja révén szerette meg a horgászatot, s immáron tizenkét éve űzi. Évente kétszer egy hétre látogatnak el a merenyei horgásztóra, és ezúttal úgy vágtak neki a túrának, hogy ha törik, ha szakad, meg kell legyen a húszkilós álomhatár. Jöttek is a jókora halak, Viktor két fogása is meghaladta a kitűzött célt: 20,20 és 20,34 kg. Bár azt hozzátette, hogy utóbbinál (mely egyébként pontyból az új rekordja is egyben) nagy segítségére volt Gyurik Szabolcs.

Csordás Viktor és a horgásztúra két legnagyobb fogása (Beküldött fotók)

Szabolcsnak ugyan nem sikerült csatlakozni a „húszkilós klubhoz”, de mindössze hatvan grammal maradt el ettől. Viktor barátnője, Boglárka pedig egy egyéni rekordot jelentő 11,10 kilós példányra lehetett a legbüszkébb.

Gyurik Szabolcs és a hat deka híján húszkilós ponty

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában