Megelőző intézkedés lehet a császár

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Az új koronavírus okozta megbetegedések kockázati csoportjába a várandós nők is beletartoznak. Ezzel kapcsolatban korlátozottan állnak adatok a rendelkezésre, mint arról a megyei háziorvosokat, gyermekorvosokat, fogorvosokat is tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A megbetegedések a jelenlegi tudásuk szerint hasonló klinikai megjelenéssel zajlanak, mint a felnőtt populációban. Azonban még mindig nem ismert, hogy várandósság alatti koronavírus-fertőzés jelent-e kockázatot a magzat számára. Mint írták, a várandós igazolt Covid-19 fertőzés esetén, megelőző intézkedésként, császármetszés megfontolható. A magzat méhen belüli fertőződése nem valószínű, az anyatejben nem tudták kimutatni a vírust. Szintén korlátozottan állnak rendelkezésükre adatok a gyermekek érintettségéről. Mint írták, feltehetően a felnőttekhez hasonló arányban fertőződnek, de náluk a betegség jellemzően tünetmentes vagy enyhe formában zajlik, igen ritka a szövődmény kialakulása.

Mint ismeretes, a koronavírus betegség súlyos formája többek között leginkább a hatvan évnél idősebbeket és krónikus alapbetegségben, például magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri, krónikus légúti megbetegedésben szenvedőket érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában