köszöntés

2020.05.12. 20:38

Miska bácsi száz éve született

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték Bovánovics Mihály Vendelt, Miska bácsit, a hőgyészi Platán Szociális Alapítvány Idősek Otthonának lakóját. A járvány miatt szűk körben ünnepeltek. Megható pillanatok voltak, amikor egyetlen fia telefonon köszöntötte. Az otthon két lakója és dolgozói verssel, énekkel, az ünnepelt kedvenc nótájával kedveskedtek.

Potápi Árpád János államtitkár és Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere díszlevélben, Máté Szabolcs, Hőgyész polgármestere pedig Miska bácsi kedvenc édességeiből összeállított ajándékcsomaggal köszöntötte születésnapján az ünnepeltet. A szépkorúaknak járó miniszterelnöki köszöntő is az asztal díszét képezte.

Bovánovics Mihály Vendel betöltötte a századik életévét (Fotó: Beküldött kép)

Miska bácsi április 26-án töltötte be századik életévét. Dolgos életet élt, a második világháborút is megjárta, kétszer esett fogságba, aztán a mezőgazdaság, később a vasút adott munkát a számára. Feleségével, Arankával Bátaszéken éltek, a szeretett társ hatvanhét éven keresztül volt Miska bácsi támasza jóban és rosszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában