nagy fogás

2020.06.29. 12:30

Kétméteres harcsa akadt a horogra Hőgyészen

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Kétméteres harcsát fogott ki a hőgyészi horgásztóból egy helyi pecás. Amma Gábor pénteken este negyed tízkor akasztotta meg a 48 kilogrammos halat, amelyet negyedórás fárasztás után sikerült a partra emelnie két társ, Szőts Balázs és Kovács Ferenc segítségével.

Amma Gábor a zsákmánnyal (Beküldött fotó)

Lapunknak elárulta, úgynevezett spanolós módszerrel fogta ki a ragadózó halat egy bokor tövéből, a csali egy negyven, illetve egy hatvandekás kárász volt, amelyek egy leszúrt bambusznád körül úszkáltak.

Amma Gábor első harcsája volt ez, korábban is próbálkozott már vagy tízszer, de eddig nem járt szerencsével. A zsákmányt nem engedték vissza, mert mint elmondta, sok harcsa úszkál a hőgyészi tóban, amelyek így is fosztogatják az apróbb halakat. A tórekordot jelentő majdnem ötven kilós harcsa már a fagyasztóládában van, a jövő hónap végi huszonnégy órás horgászverseny résztvevői fogják elfogyasztani. Természetesen előtte elkészültek a szokásos fotók – mert egy ilyen fogásra emlékezni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában