Elébe mentek a kihívásnak

2020.07.12. 20:00

Rövidfilmet forgatott a megyei rendőr-főkapitányság

A „Nappal & éjszaka” nevű kihívás jegyében videófilmet készített a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A borospoharat hozó helyi civileket a Garay téren várták a forgatáshoz július 10-én.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Búsné Hepp Gyöngy­vér alezredes, sajtóreferens ismertette: az első ilyen jellegű filmet a Budapesti Rend­őr-főkapitányság alkotta. A mű jelmondata: Szolgálunk és védünk, nappal és éjszaka. A budapesti kihívta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik más helyszínen csináltak ugyanolyan koncepciójú felvételt.

A Pest megyeiek aztán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot hívták ki, amely Pécsen, a Széchenyi téren forgatott. Mivel minden megye sorra fog kerülni és be fogja mutatni a maga nevezetességeit, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság is odatette magát. A film kedvéért az Országos Rendőr-főkapitányság stúdiósai utaztak Szekszárdra.

Búsné Hepp Gyöngyvér azt is elmondta: a szekszárdi produkció sajátossága, hogy abban már emberek is szerepelnek. Ezzel szeretnék érzékeltetni, hogy élettel teli is tud lenni a megyeszékhely. A civilektől azért kérték, hogy borospohárral érkezzenek, hogy ezáltal a környék borvidék mivoltát is szemléltessék.

A nappal készített felvétel Szekszárd nyugodtságát, az esti pedig nyüzsgését hivatott bemutatni. A kettőt jelképesen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság állományának legrégebbi tagja választja el egymástól. Búsné Hepp Gyöngyvér azt is elárulta: később másikfajta filmet is csinálnának, hogy vele Szekszárdot, illetve a megyét még jobban reprezentálják.

Az első felvétel nappal készült, a város nyugodt arcát mutatja be (Fotó: Makovics Kornél)

Komlósiné Kiss Anett őrnagy, szóvivő úgy vélekedik: nagyon jól sikerült a pénteki esemény, tapasztalatai szerint pozitív volt a polgárok megítélése. Összesen talán százan is megjelentek a helyszínen, sok mosolygós ember segített a film létrehozásában. Este tíz órakor fejezték be a programot. Az elkészült videót a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nagyobb szabású, zenés következő filmjében is felhasználhatja, melyhez szintén várják majd a lelkes megyei lakosokat.

Borítóképen az éjszakai felvétel, ezen már látszik, hogy Szekszárd egy élettel teli város

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában