vándorkupa

2020.07.11. 10:00

Tóth Norbert fagyija az idén is bejutott a legjobbak közé

Wessely Gábor

Alföldi angyalbögyörő, Arany dió, Mámoros fügés csoki, Mámoros málna, Modena Kincse, Narancsos kávé, Őrült szezám, Passió-karamell, Szőke Tündér, Tonka-mogyoró Affogato, Törökmézes vanília, Vidróczki és Zöldcitrom egy csipetnyi mentával. Az Év Fagylaltja verseny döntősei.

Tóth Norbert ismét bekerült a legjobbak közé, bár az idén nem sikerült felkapaszkodnia a dobogóra a fügés csokival. A zsűrizés kedden történt, Budapesten. A dunaföldvári cukrászmester évről évre megvillantja tehetségét; ott van a szakma élvonalában. Rendszeres résztvevője ezeknek a megmérettetéseknek, már többször nyert is, először 2009-ben. Testvére is a szakma mestere. Cukrászdájukat a szülők nyitották már vagy negyven évvel ezelőtt.

Tortakészítésben is remekelnek: tavaly a Tóth Cukrászda süteményének, a Boldogasszony Csipkéjének ítélték a Magyarország Tortája címet.

Mint minden kézműves viadalnak, a fagyiversenynek is az a célja, hogy klasszikus, jó minőségű termékek készüljenek, s azok közül válasszák ki a legjobbakat. Az idén a vándorkupa a balatonfüredi Dobó Norberthez került, aki a Passió-karamell elnevezésű kézműves fagylalttal nyert.

A rendezvényt az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte. Selmeczi László, az IPOSZ társelnöke elmondta: a mezőny évről évre erősödik, a program úgy kinőtte magát, hogy tavaly már városi nagyrendezvényként tartották meg Szombathelyen. Idén ugyanígy lett volna Székesfehérváron, de a járvány miatt szolidabb körülmények között zajlott le a fővárosban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában