őcsény

2020.12.24. 12:07

Kivitték a csomagot az adományozók

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Százötvenöt élelmiszercsomagot osztottak szét hétfőn és kedden a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében történt gyűjtés részeként az Őcsényi Református Egyházközség közreműködésével.

A gyűjtést az élelmiszerbank szervezte, az egyházközség pályázati úton jutott a lehetőséghez, hogy elvégezhesse a gyűjtést egy szekszárdi hipermarketben.

Gyűjtés Szekszárdon Fotó: Mártonfai Dénes / MW-archívum

– A csomagokat az egyfős egyedülálló nyugdíjastól a nyolcfős nagycsaládosokig osztottuk ki. Az adományokat házhoz szállítottuk, és a helyszínen adtuk át a rászorulóknak – mondta lapunknak Árvay László önkéntes, szervező. Mint arról beszámoltunk, az élelmiszer-adománygyűjtési akció célja az volt, hogy az elhúzódó veszélyhelyzet okozta nehézségeket, az ünnepek alatt fokozottan jelentkező élelmezési problémákat enyhíteni tudják a gyűjtés segítségével.

– A csomagok tartós élelmiszereket, lisztet, rizst, cukrot, olajat, konzerveket, édességet tartalmaztak. Tapasztalat, hogy ennek mindig örülnek a rászorulók – tette hozzá Árvay László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában