polip

2021.02.21. 16:00

Az ifjúság igényeire épített a szekszárdi civil szervezet

TN

Fotó: Beküldött kép

Sikeresen zárult a szekszárdi ifjúsági munka egyik meghatározó civil szervezetének, a Polip Ifjúsági Egyesületnek a pályázata, amely a Széchenyi 2020 Településfejlesztési Operatív Programban valósult meg. A projektben több innovatív, hiánypótló, az ifjúság értékteremtő és a helyi kötődését elősegítő rendezvényére került sor az egyesület vezetésével a helyi fiatalok bevonásával.

Az egyesület a Szekszárdi Akciócsoport pályázatára állította össze programját, melyet a fiatalok igényeire épített, és velük közösen valósított meg – mondta az egyesület elnöke, Letenyeiné Mráz Márta. A fejlesztést a szervezet valósította meg. A szekszárdi gyermekeknek és fiataloknak innovatív rendezvények, a helyi kötődést erősítő, tartalmas szabadidő eltöltését segítő programokkal, melyeket a Placc Közösségi Tér népszerűsítésével, kihasználtságának a növelésével kapcsolta össze.

– Az „Ifjúság-közösség-önkéntesség„ programsorozat megvalósítása során többek között a fiatalok önkifejezését támogató drámacsoport, robotikaszakkör és kézműves foglalkozások működtek. Kulturális kalandozások alkalmával török, francia és német hagyományokkal, ízekkel, dalokkal ismerkedtek meg a résztvevők. Hagyományos rendezvényünk a Nyárnyitó buli, amelyet a pandémia miatt ősszel tartottunk meg „Nyárzáró Kavalkád” címmel szabadtéren és a Placc Közösségi Térben. A programon helyi civil szervezetek, együttesek, tánccsoportok léptek fel: többek között a Tücsök Zenésszínpad, a Metalheart, a MESZ és a B18 zenekar. A Hangoskönyvet az I. Béla Gimnázium, a Csizmazia Alapítvány és a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat (SZIFÖN) diákjaival közösen készítettük el a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete sorstársai számára, és online ünnepi műsor keretében adtuk át – mondta az egyesület elnöke.

Letenyeiné Mráz Márta a projekt erősségének azt tartotta, hogy helyi civil szervezetekkel és a fiatalokkal, hazai és külföldi önkéntesekkel, a SZIFÖN képviselőivel közösen valósították meg a programsorozatot. Hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok számára integrált programokat biztosítottak, a bevont fiatalok önkéntes tevékenységükkel hozzájárultak a rendezvények sikeréhez.

Borítókép: Az egyik helyszín a Placc Közösségi Tér volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában