sikeresen pályáztak

2021.02.21. 13:00

Eplényben síeltek a hőgyészi általános iskolások

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Az általános iskola közösségi oldalán tudatta, a negyedikes és a hetedikes osztályfőnökök sikeres pályázatának köszönhetőn január tizenkettedikén két osztály elutazhatott Hőgyészről Eplénybe. Az utazás előtti hetekben a diákok az iskola felszerelésével gyakorolták a tornateremben a síbakancs felvételét, a síléc fel- és lecsatolását és az alaplépéseket.

Fotó: Beküldött képek

Az időjárás kegyes volt hozzájuk, verőfényes napsütés, gyönyörű havas táj és nyolcvan centiméteres hó fogadta őket az eplényi Intersport Síaréna pályáján. Először egy hetvenperces havas programon vettek részt, majd mindenki megkapta az előkészített, méretre beállított sícipőt és sílécet. Délután három órakor kissé fáradtan, de rengeteg új élménnyel gazdagodva, vidáman indultak haza.

A támogatásnak köszönhetően a sífelszerelés, az oktatás és a meleg ebédcsomag ingyenes volt, csak az utazási költséget kellett fizetni a tanulóknak, amelyet osztálypénzből fedeztek. Kísérőik, segítőik: Bán-Kirchner Helga pedagógus, Polácsiné Sólya Bernadett pedagógia asszisztens. Pályázó pedagógusok: Balaskó Flóra, Balaskó László, a 4. a és a 7. a osztályfőnökei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában