Környezetszépítés

2021.07.16. 14:00

A legvirágosabb település címért mérkőznek

Lezárult a nevezés a Virágos Magyarország versenyre, amelyre idén öt tolnai település jelentkezett. Innentől a döntés a zsűri kezében van, ám a mozgalom közösségi oldalán keresztül a közönség is alakíthatja az eredményt.

G. R.

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Idén a szervezők visszatértek a mozgalom eredeti célkitűzéséhez, újra a települési önkormányzatok részére hirdették meg a versenyt. Tavaly a járványidőszak miatt ugyanis rendhagyó módon a lakosság jelentkezhetett a legszebb balkonokkal és kertekkel. A 28. alkalommal életre hívott megmérettetésre ebben az évben Tolna megyéből Dombóvár, Györe, Ozora, Paks és Udvari nevezett be. Idén újdonságként a kétezer főnél nagyobb lélekszámú települések online is benyújthatták pályázataikat.

Folytatva a két éve megkezdett hagyományt, a versenyre ezúttal is nevezhettek a határon túli magyarlakta települések, sőt az erdélyi közösségek mellett idén már Kárpátaljától a Vajdaságig, vagy a Felvidéktől Ausztriáig minden régióból pályázhattak települések. A tavalyi sikert követően a Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a Virágos balkonok, virágos előkertek versenyt is, amelyhez amatőr kertészek egy rövid leírással együtt tölthették fel fotóikat saját kertjeikről, balkonjaikról.

Mint ismert, a legutóbbi Virágos Magyarország megmérettetésen 2019-ben Szekszárd különdíjat hozhatott el. A tolnai megyeszékhely 2003 óta többször vett már részt a környezetszépítő versenyen, és számos alkalommal kapott elismerést. Az idei versenyen a megszokott módon több kategóriában osztanak díjakat, az eredményhirdetés szeptember közepén várható.

Ahogy korábban, a nagyközönség idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe, hiszen a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a rövidesen elinduló közönségszavazás is a Virágos Magyarország közösségi oldalán.

Borítóképünkön: Szekszárd korábban különdíjas volt (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában