Múzeumok Éjszakája

2021.07.03. 18:00

A tűzoltóság telephelyére invitálták az érdeklődőket Bátaszéken

Mauthner Ilona

Nem szokványos helyszínre – a bátaszéki önkormányzati tűzoltóság telephelyére – invitálták az érdeklődőket múlt szombaton éjszaka. Bóta Gyula parancsnok elmondta, ezúttal már harmadik alkalommal kapcsolódtak a Múzeumok Éjszakája programhoz. Nagyon sok látogató ment el este hat óra és éjjel egy óra között, családok gyerekekkel, idősebbek, fiatalok önállóan.

Több állomással is készültek a bátaszékiek, az érdeklődők először egy tárlatot néztek meg, mely bemutatta a bátaszéki tűzoltóság történetét, majd az egyik garázsban be lehetett öltözni védőruhába, felpróbálhatták a légzőkészüléket és kipróbálhatták a gépjárműfecskendőt is. Egy kialakított füstkamrában pedig mentőkötél segítségével kellett megkeresni egy-egy tárgyat annak, aki erre vállalkozott. Az udvarban felállítottak egy roncsot, itt pedig egy speciális balta segítségével jutottak be az autóba a tűzoltók. Nyolc tűzoltó fogadta az érdeklődőket és válaszolt a kérdésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában