lovasnap

2021.08.31. 10:30

A záporok ellenére sikeres volt a Pörböly Kupa

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött kép

Az időjárás a múlt hét végén többször is módosította a kilencedik alkalommal megrendezett Pörböly Kupát. Végül nagy érdeklődés mellett sikeresen befejeződött, bár az eredetileg tervezett tíz versenyszámot hétre kellett csökkenteni.

Wachtler-Oláh Viktória, a Bodza Lovas SE igazgatója, a rendezvény főszervezője elmondta, a kiadós zápor miatt délután négy órakor fejeződött be a verseny, amit eredetileg szombatra terveztek, az akkori esőzések miatt azonban áttették azt vasárnapra. Minden probléma mellett a versenyzők kitartottak, 154 nevezés volt. A legfiatalabb versenyző hároméves volt, ő a vezetőszáras ügyességi mini­versenyen vett részt. A legidősebb versenyző pedig elmúlt ötven.

A Bodza Lovas Sportegyesület ifjú lovasai kiválóan szerepeltek Fotó: Beküldött kép

Kalocsáról, Bajáról, Szekszárdról, Mohácsról érkeztek a lovasok, de legtöbben pörbölyiek voltak, a lovasklub tagjai. Minden versenyszámban az első három helyezett serleget, az első hat pedig rozettát kapott. A pörbölyi lovas kupa Tolna megye legnagyobb szabad­idős versenye volt.

Borítóképen: A Bodza Lovas Sportegyesület lovasai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában