hobbi

2021.09.07. 15:30

Határon innen és túlról is érkeztek éremgyűjtők Szekszárdra

A különböző fémekből készült veretekből volt a legnagyobb a kínálat a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének vasárnapi, szekszárdi találkozóján, az Ady középiskola tornatermében.

W. G.

Fotó: A szerző felvétele

Minden, ami gyűjthető. Nemcsak érmek, bakjegyek, plakettek, jelvények és kitüntetések sorakoztak a 65 asztalon, hanem bélyegek, régi használati tárgyak és rendszámtáblák (kétbetűs, négyszámos) is. Legnagyobb kínálat természetesen a különböző fémekből készült veretekből volt a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének vasárnapi, szekszárdi találkozóján, az Ady középiskola tornatermében.

A szervezőmunka jórészt Király József Tolna megyei elnök és Szőts Tihamér titkár érdeme volt. Gyűjtőtársak még a határainkon túlról is érkeztek. Több mint százan vettek részt a rendezvényen. Köszöntőt az egyesület esztergomi illetőségű országos elnöke, Csóka Ferenc mondott.

Kifejezte örömét, hogy eljöhetett Babits városából Babits városába, és sikerült a Jako Kft. támogatásával egy ilyen pazar összejövetelt szervezni. Mert ez egy olyan hobbi – hangsúlyozta –, amihez kevés az internetes kapcsolattartás. Találkozni kell, személyesen! Az éremgyűjtők következő találkozója – az idei vándorgyűlés – Sopronban lesz, szeptember 18-án.

Borítóképünk: Kínálat, a római pénztől a pártállami kitüntetésig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában