országos akció

2021.09.16. 16:20

Negyedszer is magasba emelik a gyerekeket

TN

20200429 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A Három Királyfi Három királylány Mozgalom első online gyermekemelése a ,,Gyereket a magasba!" akció. Világrekord-kísérlet során egyszerre emelik föl gyermekeiket.

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

Szekszárd is csatlakozott a Gyereket a magasba elnevezésű országos akcióhoz. Gyerekemelést rendez ugyanis a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szeptember 25-én, szombaton, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. Idén is rekordot szeretnének dönteni: a korábbi tízezres számot szeretnék jóval túlszárnyalni. A gyerekemelést országszerte családi napok keretében rendezik, idén Budapesten kívül már 25 település csatlakozott a felhíváshoz. Közöttük lesznek kisebbek és nagyobbak, határon innen és túlról is: Csíkszereda, Debrecen, Békéscsaba, Veszprém, Szeged, Székesfehérvár és Eger is emel, de továbbra is várják a jelentkezéseket önkormányzatok, civil szervezetek részéről.

Szekszárdon délelőtt fél tíztől fél tizenkettőig a megyei könyvtár udvarán vitamintornával, pódiumbeszélgetéssel, interaktív gyerekkoncerttel és játékos hangszerbemutatóval várják az érdeklődőket.

A szervezők szerint egy gyereket felemelni annyit jelent: elfogadni, megmutatni, átélni, hogy miénk lehet az életnek ez az adománya, és egyben meg is mutatjuk őt vagy őket a nagyvilágnak, mert családban élni jó dolog. Az első gyerekemelés, 2018 óta velük tart és viszi a hírét az akciónak Böjte Csaba ferences szerzetes, aki idén is az esemény fővédnöke. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására tavaly rengetegen mozdultak meg a vírusjárvány jelentette korlátozások ellenére is: az online eseményen is több ezren emeltek gyereket otthon, a kertben, udvarokon és folyosókon. Idén az immár hagyományosnak mondható tavaszi esemény a vírusjárvány miatt csúszott őszre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában