Sztáresküvő

2021.10.12. 11:30

Barátok szerint igazi „majkás” helyen kelt egybe az ifjú pár

Az elmúlt hetekben, szinte a vízcsapon is Majoros Péter (Majka) és párja, Hajnalka augusztus végi esküvője folyt, amit a szekszárdi Bodri Pincészetben tartottak. Felfokozott érdeklődésről számoltak be lapunknak az esemény szervezői is, akikkel most, több hét távlatából idézzük vissza a sztárlagzi legfontosabb pillanatait.

Gazsó Rita

Forrás: MW

– Harmincéves pályám alatt nem találkoztam ilyen sajtóérdeklődéssel, szabályos hajsza folyt egy-egy fotóért, némi információért az esküvő hétvégéjén – fogalmazott Pölöte Norbert, az eseménynek otthont adó Bodri Pincészet vendéglátó igazgatója. Afelől érdeklődtünk nála, hogy annyi neves és nívós hazai vendéglátóhely mellett miért éppen a Bodri Birtokra esett Majorosék választása.

– Peti két évvel ezelőtt volt először nálunk a testvérével, amikor Szekszárdon jártak és beugrottak hozzánk egy ebédre – mondta Pölöte Norbert. – Megkérdeztem tőle, hogyan jutottak el hozzánk, mire azt válaszolta: Szekszárdot említve minden barátja ezt a helyet ajánlotta – kezdett a lagzi történetébe az igazgató, aki azt is elárulta, a zenésznek már elsőre annyira megtetszett a hely, hogy azonnal jelezte, itt szeretné tartani az esküvőjét.

– Nagyon gyorsan döntött. Körbevezettem az étteremben, a pincénkben és a végén konkrétan kalkulációt kért egy háromnapos rendezvényre. Kérésére rögtön kinyomtattam, a kezébe adtam az árajánlatot és a következő reggel már hívott is, hogy Hajnival megbeszélték: itt szeretnék összekötni az életüket – mesélte tovább a történetet Pölöte Norbert. Hozzátette, egészen addig nemigen vette komolyan a dolgot, hiszen tisztában volt vele, hogy Majkáék szinte bárhol megszervezhették volna a nagy eseményt.

Aláírták tehát a szerződést, de amennyire flottul mentek eddig a dolgok, annyira másként alakult a folytatás. Majka koncertnaptárához igazítva az esküvőt tavaly nyár elejére jegyezték elő, ám ahogy sok más párnak, nekik is keresztbe tett a járványhelyzet. Amikor már halaszthatatlan volt a döntés, Péter új időpontot egyeztetett a pincészettel, így jelölték ki végül is az idei, augusztus utolsó hétvégéjére eső három napot.

– Az esküvő szervezését innentől a pár részéről Hajni, a menyasszony és barátnője, Betti, valamint Ádám, vagyis Peti menedzsere, a Bodri Pincészet részéről pedig Barabás Erika értékesítési vezető helyettesünk vette át – folytatta Pölöte Norbert, aki szerint kolléganőjének különösen nagy szerepe volt abban, hogy ilyen jól sikerült a rendezvény. Mint mondta, az egyeztetések egészen az utolsó napokig folytak telefonon és személyesen is.

Az igazgatótól megtudtuk, a háromnapos eseményen összesen százhatvanan vettek részt. Pénteken a legközelebbi családtagok, barátok érkeztek, összesen negyvenen, akiknek a nagy nap előtt egy lazulósabb programot szerveztek: pincebemutatót, hangulatos borkóstolót tartottak, majd a vendégek megnézhették a Szekszárdi borvidéket. Este Makk Norbert séf egy szabadtéren, üstben készült, házi savanyúsággal tálalt, hamisítatlan faluhelyi pincepörkölttel örvendeztette meg a násznépet. A végén a vendéglátók kemencében sütött házi rétest kínáltak a vendégseregnek.

Szombaton megérkezett a többi vendég. Az igazgatótól megtudtuk, minden meghívott eljött, nem voltak lemondások. Kora délután kezdődött a ceremónia: a vendéglátóhely melletti romantikus kis tó partja helyett a pár az időközben eleredt eső miatt a lagzinak is helyet adó, hatalmas, kupolás pincében mondta ki egymásnak az igent, majd megkezdődött a lagzi. A hangulat – mint a napvilágra került videókon is látható – fergeteges volt, a vendégek hajnali 6 óráig ropták. (Majoros Hajni esküvői outfitjét és dögös menyecskeruháját is megmutattuk már olvasóinknak.)

Találgatások folytak a sajtóban az esküvői menüsorról is, de a fogások közel sem kizárólag „fine dining” stílusúak voltak, több, a hagyományos esküvőkre jellemző étel szerepelt benne. Úgy tűnik, Majkáék ebben is megpróbáltak a vendégsereg minden tagjának a kedvében járni.

Vasárnap már ismét a lazításról szólt a nap. A reggelit, majd a „morzsapartit” követően a vendégek délután távoztak. Az igazgató a visszajelzésekből úgy értesült, amellett, hogy a vendégek igényesnek találták a helyet, kiválónak az ételeket és borokat, szerintük a maga nemes egyszerűségével a Bodri Pincészet igazi „majkás” helyszíne volt a pár esküvőjének.

A Bodri birtok. Szép helyet választottak Majkáék (Fotó: Mártonfai Dénes)

Mindenesetre azt már most tudni, hogy az ifjú pár a jövőben többször is felkeresi majd a helyet, ha el akarnak vonulni a világ elől. Azért is tűnik valószínűnek, mivel az esküvőre a birtok tulajdonosa, dr. Bodri István meglepetésként egy bor­trezort ajándékozott Majkáéknak, amelyben úgy tudjuk, a zenész már el is helyezett jó pár liter nedűt.

Ízletes fogásokat szervíroztak

Az esemény menüsora változatos volt, hagyományos és újszerű fogások is szerepeltek benne. Előételként Rougie-féle kacsamájat kínáltak zöldalma zselével, zellerpürével. Ezután tyúkhúsleves következett. A főételt a korábban két külföldi Michelin-csillagos étteremben is megfordult Makk Norbert séf és csapata szervírozta a svédasztalon.

A vendégek többféle fogás közül választhattak: ropogós kacsacombot, fokhagymás csirkecombfilét, rántott sertéskarajt és csirkemellet, ropogós malacsültet, filézett harcsaszeleteket roston és grillezett báránybordát kínáltak, egyebek mellett burgonyapürével, lilakáposztával, jázmin rizzsel, friss vagy majonézes burgonyás-hagymás salátával. Éjfélkor töltött káposztával valamint marhapörkölttel kínálták a násznépet, de hideg sültet is kóstolhattak a svédasztalról.

Borítóképünkön: Elsőként a Mediaworks kiadó Hot! Magazinja adhatott képes tudósítást Majka és Dundika szekszárdi esküvőjéről, lagzijáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában