tökfaragó verseny

2021.10.22. 16:20

Nyolcvanöt bámulatos alkotás érkezett a Babits-iskola felhívására

Farkas Eszter

20211020_Szekszárd_kiállítás_Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában a tanulók által faragott tökökből nyilt kiállítás_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Itt van az ősz, közeleg a halloween. A szekszárdi Babits-iskola tanulói is gőz­erővel készülnek rá. Már hagyomány, hogy minden évben tökfaragó versenyt rendezünk, ami leginkább az alsó tagozatos diákokat mozgatta meg. Kreatívabbnál kreatívabb munkák érkeztek idén is. A gyerekek lelkes szülők segítségével faragták ki műveiket – mondta el Némediné Cserni Erika, az iskola igazgatóhelyettese. Nyolcvanöt bámulatos munkát adtak le a tanulók, többek közt meserészletet, a Star Wars halálcsillagát, de a mexikói Calaveras-t (színesre festett koponya) is elkészítették.

– Nem a tanárok, hanem az iskolában tanuló diákok szavazták meg a nekik legjobban tetsző faragványt – mondta Kovács Tibor, az iskola rajztanára. A tíz legkreatívabb és legötletesebb munkát díjazták, viszont minden induló kapott egy kis jutalmat.

A tökfaragó verseny után, halloweenpartit is tartanak a felső tagozatos diákoknak, akik közül a jelmezeseket külön értékelik majd, és különböző feladványokkal gyűjthetnek további pontokat a nyereményekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában