Vízkereszti Kaland

2022.01.23. 18:00

A téli Duna vizében vettek jeges fürdőt

Vízkereszti Kaland várta szombaton délelőtt a fagypont körüli hőmérséklettől, a hótól és az erős széltől cseppet sem visszariadó közönséget Gerjenben. 

Szeri Árpád

Harmincnál is többen vállalkoztak a jeges fürdőzésre Gerjenben (Fotó: Molnár Gyula)

A helyi önkormányzat szervezésében és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával immár harmadik alkalommal zajlott le ez a különleges erőpróba, azaz a Vízkereszti Kaland. Első feladatként délelőtt 10 órakor kezdődött a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjától a gerjeni sportcsarnokig tartó terepfutás. Elrajtolás előtt Kovács Pál államtitkár, dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója és Romhányi Károly, Gerjen polgármestere köszöntötte a mezőnyt. A tizenkét kilométeres távolságot ötvenkilencen teljesítették. A célba érve valamennyi résztvevő emléklapot és a rendezvény logójával ellátott pólót kapott jutalmul.

A második erőpróbát – regisztráció és orvosi vizsgálat után – a Dunában való fürdőzés jelentette. A gerjeni kompkikötőnél gyülekeztek a résztvevők, akik a szervezők jóvoltából forró tea, lila hagymás zsíroskenyér, frissen sült lángos és 18 év felett forralt bor fogyasztásával vértezhették fel magukat a hideg hullámokkal szemben.

Süli János miniszter biztató beszéde után végül is harmincegyen vállalkoztak arra, hogy megmártózzanak a folyóban. Köztük volt Romhányi Károly is, aki lapunknak elmondta: a rendezvény alapötletét a két település közelsége adta, ismét látványosan bebizonyosodott, hogy a város és a község mindössze rövid futótávolságra található egymástól. Most ugyan a töltésen küzdötték le ezt a szakaszt a nevezők, de az összekötő út már készül, a földmunkák megkezdődtek. A Duna pedig kiemelt jelentőséggel bír Gerjen számára, a falu mindig is harmóniában élt a folyóval, legyen szó bármilyen évszakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában