Bartina Teljesítménytúra

2022.01.16. 18:06

Több százan rótták a kilométereket a szikrázó napsütésben

A napsütésest kihasználva háromszázötvenketten vágtak neki szombaton Szekszárdon a Bartina Teljesítménytúrának. Sokan jöttek családostul, mások kutyával, hogy leküzdjék a Bartina Light (7,8 kilométer), a Bartina 15 (15 kilométer), a Bartina 30 (34,2 kilométer) és a Bartina Maraton (43,3 kilométer) távjait.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A korán indulók jártak jobban, hiszen ők még a fagyott földön gyalogolhattak, a későn kelőknek helyenként már sáros szakaszokon is át kellett vergődniük a szántóföldeken, erdőkön, szurdikokon át vezető, kisebb-nagyobb emelkedőktől tarkított utakon.

A szervezők forralt borral, teával, vaníliás-mézes rúddal és almával várták a megfáradt gyalogosokat.  Az idei túrára eddig több mint hétszázan neveztek, a február 28-i zárónapig biztosan túllépik majd a tavalyi 921-es számot. A visszajelzések pozitívak, az indulók nagyon örültek, hogy sikerült visszacsempészni a régi túrahangulatot a gulyáságyúval, és az idei kitűző is elnyerte a tetszésüket.

Sokan búcsúztak úgy a célban, hogy visszatérnek, a szervezők szerint lesznek olyanok, akik mind a négy távot teljesítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában