2022.02.19. 11:22
Őcsényi recept is szerepel a Gasztrotúrában
Gasztrotúra címmel olvasóink kedvenc családi receptjeivel jelent meg a Mediaworks megyei lapjainak szakácskönyve.
Guzsván István átveszi a Gasztrotúra tiszteletpéldányát. Fotó: Mártonfai Dénes
Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, az album lektora hangsúlyozta, a beküldők kitettek magukért, mind a receptek számát, mind az ételeket tekintve.
Sok száz receptből kellett választania a zsűrinek, hogy melyek kerüljenek az albumba. Odafigyeltek arra is, ne legyenek ismétlődő ételek, és a magyar mellett nemzetközi kitekintést is adjon a könyv, új trendeket, úgynevezett mindenmentes ételeket is bemutassanak, népszerűsítsék az egészséges táplálkozást.
A Gasztrotúra oldalai közt találjuk meg a szekszárdi születésű, Őcsényben élő Guzsván István egyik kedvenc receptjét, amely a brokkolival töltött csirkemell sült paradicsommal. A már nyugdíjas éveit taposó, egykori vendéglátós Guzsván István nagyon szeret főzni, és a hagyományos magyaros ételek mellett szereti kipróbálni az újdonságokat is.
Több mint tizenöt évet dolgozott a vendéglátásban, sok főzőversenyen is részt vett. Mivel egyedül él, hetente két-három alkalommal főz, amiből egy pártfogoltjának is visz friss ebédet. Guzsván István egyedül képviseli Tolna megyét a kiadványban, és nagyon örült neki, hogy ismét bekerült a szakácskönyvbe.
– Közel hatvan éve olvasom a Tolnai Népújságot, gyűjtöm az érdekes cikkeket, és minden játékban részt veszek, így a következő alkalommal is egészen biztosan benevezek majd a receptbeküldő versenyre – tette hozzá.