Ételek

2022.02.19. 11:22

Őcsényi recept is szerepel a Gasztrotúrában

Gasztrotúra címmel olvasóink kedvenc családi receptjeivel jelent meg a Mediaworks megyei lapjainak szakácskönyve.

Bárány Margit

Guzsván István átveszi a Gasztrotúra tiszteletpéldányát. Fotó: Mártonfai Dénes

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, az album lektora hangsúlyozta, a beküldők kitettek magukért, mind a receptek számát, mind az ételeket tekintve. 

Sok száz receptből kellett választania a zsűrinek, hogy melyek kerüljenek az albumba. Odafigyeltek arra is, ne legyenek ismétlődő ételek, és a magyar mellett nemzetközi kitekintést is adjon a könyv, új trendeket, úgynevezett mindenmentes ételeket is bemutassanak, népszerűsítsék az egészséges táplálkozást. 

A Gasztrotúra oldalai közt találjuk meg a szekszárdi születésű, Őcsényben élő Guzsván István egyik kedvenc receptjét, amely a brokkolival töltött csirkemell sült paradicsommal. A már nyugdíjas éveit taposó, egykori vendéglátós Guzsván István nagyon szeret főzni, és a hagyományos magyaros ételek mellett szereti kipróbálni az újdonságokat is. 

Több mint tizenöt évet dolgozott a vendéglátásban, sok főzőversenyen is részt vett. Mivel egyedül él, hetente két-három alkalommal főz, amiből egy pártfogoltjának is visz friss ebédet. Guzsván István egyedül képviseli Tolna megyét a kiadványban, és nagyon örült neki, hogy ismét bekerült a szakácskönyvbe. 

– Közel hatvan éve olvasom a Tolnai Népújságot, gyűjtöm az érdekes cikkeket, és minden játékban részt veszek, így a következő alkalommal is egészen biztosan benevezek majd a receptbeküldő versenyre – tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában