2022.02.10. 19:24
Sváb és székely ételek is kerültek az asztalra a závodi disznóvágáson
Disznót vágott a falu, immáron tizenötödször. A különleges évfordulón egy tekintélyes, 328 kilogramm súlyú sertés került kés alá.
Tizenötödször vágtak disznót a závodiak (Fotó: Beküldött kép)
A település határain jócskán túlnyúló rendezvénynek belga, valamint felvidéki vendégei is voltak. A főbölléri feladatokat már tizenöt éve Borbandi Zoltán vállalja, akinek idén az Érsekújvárról érkezett Juraj Zunkan és Révész László személyében két kiváló segédböllére is akadt.
Napközben olyan jellegzetes sváb és székely ételek kerültek az asztalra, mint a sült vér, sült tarja, saures vagy a tepertős pogácsa.
A jó hangulatot a régi disznóvágások élményeinek felidézése emelte, minden évből akadt egy sztori, ami derültséget keltett a vendégek körében.
Este a Mucsfai Népdalkör és Fazekas Lázár előadását követően fogyaszthatták el a résztvevők a sváb és székely tradíciókat felidéző vacsorát. A helyben sütött fánk mellett Kollár Ferenc felajánlásának köszönhetően ízletes rétes is került az asztalra. A közös disznóvágást hajnalig tartó bállal zárták le.