Tizenöt éves hagyomány

2022.02.10. 19:24

Sváb és székely ételek is kerültek az asztalra a závodi disznóvágáson

Disznót vágott a falu, immáron tizenötödször. A különleges évfordulón egy tekintélyes, 328 kilogramm súlyú sertés került kés alá.

R. G.

Tizenötödször vágtak disznót a závodiak (Fotó: Beküldött kép)

A település határain jócskán túlnyúló rendezvénynek belga, valamint felvidéki vendégei is voltak. A főbölléri feladatokat már tizenöt éve Borbandi Zoltán vállalja, akinek idén az Érsek­újvárról érkezett Juraj Zunkan és Révész László személyében két kiváló segédböllére is akadt. 

Napközben olyan jellegzetes sváb és székely ételek kerültek az asztalra, mint a sült vér, sült tarja, saures vagy a tepertős pogácsa. 

A jó hangulatot a régi disznóvágások élményeinek felidézése emelte, minden évből akadt egy sztori, ami derültséget keltett a vendégek körében. 

A hangulatot a régi disznóvágások élményeinek felidézése fokozta (Beküldött fotó)

Este a Mucsfai Népdalkör és Fazekas Lázár előadását követően fogyaszthatták el a résztvevők a sváb és székely tradíciókat felidéző vacsorát. A helyben sütött fánk mellett Kollár Ferenc felajánlásának köszönhetően ízletes rétes is került az asztalra. A közös disznóvágást hajnalig tartó bállal zárták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában