Dombóvár

2022.03.07. 19:10

Farsangi forgatag volt termelői kultúrpiaccal

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a művelődési ház előtti tér Dombóváron.

Varga Sz.

A kicsik szívesen öltöztek be meseszereplőnek és bájos állatnak (A szerző fotója)

A színes forgatagban az Agrárminisztérium által támogatott termelői kultúrpiacon kínálta termékeit tizenkét Tolna megyei vállalkozó. Mézes puszedli, ízesített méz, sajtok, különleges csokoládé, húsáru, sörkülönlegességek közül válogathattak a rendezvényre látogatók.

Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere örömmel látogatta végig a vásárt vendégeivel. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke több helyen vásárolt a kiváló termékekből.

Pintér Szilárd polgármester Potápi Árpád Jánossal és Zsikó Zoltánnal járta végig a vásárt

Az érdeklődőket koncertek, jelmezfelvonulás, gólyalábasok, tűzzsonglőrök, népi fajátékok, kézműves-foglalkozások várták. A város önkormányzata a Dombó-Csipssz Egyesülettel közösen hirdetett jelmezversenyt több kategóriában. Szép számmal neveztek a gyerekek, legnépszerűbb az unikornis- és Harry Potter-jelmez volt, de angyalok, királylányok, pillangók, rocksztár és manó is felsorakozott a megmérettetésre. A négy tagú zsűri gyermek kategóriában a hippi lány jelmezt értékelte a legjobbnak, birtokosa egy családi belépőt nyert a pécsi állatkertbe.

A felnőtt jelmezek közül a banán maskara tetszett a legjobban az ítészeknek, a nyertes díja egy családi vacsora. A legkreatívabbnak a kisbárány jelmez, a legviccesebbnek az álcázott katona bizonyult, mindketten egy-egy tortát kaptak ajándékba. Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász felajánlásának köszönhetően egy különdíj is gazdára talált, a választás a pici aranyszőrű bárányra esett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában