Törzshely

2022.04.30. 20:01

A jövő a „Neked főztem!” típusú szolgáltatásban van

A lapunk által meghirdetett Törzshely 2022 játékot város kategóriában a tolnai Pince Borozó nyerte. Vezetője Müller Viktória, aki a jó csapatmunkának és a házias ízeknek tulajdonítja a sikert. Kollégáira mindenben számíthat, köztük elsősorban édesanyjára, Antus Mónikára.

Wessely Gábor

A tolnai vendéglátóhely lelkes csapata, mely kimagasló sikert ért el lapunk Törzshely játékában (A szerző fotója)

A vendéglátós végzettségű Müller Viktória egy ideig Ausztriában dolgozott. Onnan tért haza, és tavaly márciusban kibérelte a tolnai Pince Borozót. Fiatal kora nem jelentett akadályt, mert volt egy tapasztalt támasza, az édesanyja, Antus Mónika. 

– Tombolt a pandémia, amikor nyitottunk – emlékeznek vissza –, úgyhogy kezdetben helyben fogyasztás nem is volt, csak kiszállítás. Aztán úgy megkedvelték a házias ízeinket, hogy a házhoz szállítás és a kitelepülés máig nagyobb volumenű, mint a helyben fogyasztás. A ballagásokra annyi a megrendelésünk, hogy el sem tudtuk vállalni mindet, mert nincs rá már kapacitásunk.

Bővíteni készülnek, elsősorban egy nagyobb konyhát egy másik telephelyen, mert a Pince Borozóé kicsi. A befogadóképesség is lehetne nagyobb: a teraszra harminc, bentre negyven vendéget tudnak leültetni. Ennél több helyre lenne igény jó néhányszor: keresztelő, halotti tor, céges összejövetel, osztálytalálkozó s főleg lakodalom alkalmával. 

Az elismerésnek, a Törzshely-játékban elért eredménynek, a vendégek szavazatainak nagyon örülnek. A siker okát a jó csapatmunkában és az egyedi szolgáltatásban látják. 

– A célunk az, hogy a vendég ne szabványkajákat kapjon, hanem olyan ételeket, amelyek a nagymamája főztjére emlékeztetik – mondják. – Természetesen van étlapunk, de a helyben fogyasztókkal és a külső megrendelőkkel is szívesen konzultálunk, hogy az ő igényeiknek, elképzeléseiknek megfelelően főzhessünk. Szeretnek minket, ami ebből a szavazós játékból is kiderült. 
A tolnai Pince Borozó a főút mellett van. Átutazók, Domboriba igyekvő üdülővendégek, áruszállítók, kamionosok is szívesen betérnek hozzájuk. Kedveltek a helyi és a környékbeli lakosság körében is; a legtöbb ballagási megrendelést most Szekszárdról kapták. Felfutási periódusban vannak, lelkesek, szárnyalnak, tettre készek. Úgy gondolják: a jövő a „Neked főztem!” típusú éttermi szolgáltatás.

Kategóriagyőztes
Melyek a Tolnai Népújság és a TEOL.hu olvasóinak kedvenc vendéglátóhelyei? Ezt kiderítendő indult a Törzshely 2022 játék három kategóriában: megyeszékhely, város, község. A város kategória nyertese a tolnai Pince Borozó lett. Az egységet a pincér végzettségű Müller Viktória vezeti, kollégái között van a szakács végzettségű édesanyja, Antus Mónika is. A városképi jelentőségű létesítményt 1994-ben építtette a Szőke család. Egy ideig maguk működtették, majd bérbe adták. Müller Viktória tavaly március óta bérli, kiszállítást is végezve, rendezvényekre való kitelepülést is vállalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában