Forgatás

2022.05.11. 20:00

Minden cseppjében szekszárdi dal és videoklip készült

Minden cseppjében szekszárdi dal született a Blues Travel Band jóvoltából. Az együttes első saját száma a Rozé Blues, melynek videoklipjét – a dalszöveghez illően – stílusosan a Bodri Szőlőbirtokon forgatták. A helyben különlegesnek számító eseményre a TEOL.hu szerkesztősége is meghívást kapott.

Steiner Viktor

Makovics Kornél

Már javában zajlott a felvétel, amikor a csodálatos természeti közegben található Bodri Szőlőbirtokra értünk. A forgatásnak helyet adó pince bejárata előtt található hangulatos teraszon baráti társaság tagjai boroztak a kellemes tavaszi napsütésben. A Blues Travel Band rajongóinak vidám társalgásához kiváló hátteret szolgáltatott a zene, mely még a tiszteletet parancsoló méretű, vaskos faajtókon is átszűrődött. Míg a megfelelő pillanatot vártuk a belépésre, bennünket is rendre megkínáltak a kiváló szekszárdival, amit nehéz szívvel utasítottunk vissza. 

Amikor az arra alkalmas momentum elérkezett, a helyiségbe lépve feltárultak a megyeszékhelyen ritka esemény részletei. A forgatás a szekszárdiak, illetve környékbeliek számára bizonyára jól ismert Kindl Gábor producer „vezényletével”, kamerák kereszttüzében zajlott odabent. A négyfős együttes tagjai a tökéletes végeredmény érdekében minden mozzanatot megannyiszor elismételtek. Az arcukon gyöngyöző izzadtság közben kétséget sem hagyott arról, hogy kemény munkát jelent egy-egy videoklip elkészítése.

– A Blues Travel Band-et három éve alapítottuk dobosunkkal, Ujváry Miklóssal. Később csatlakozott hozzánk a zseniális gitáros, Beke Vince, illetve énekesünk, Szakács Róbert. Velük együtt teljesedett ki a formáció, melynek minden tagja szekszárdi – mondta el portálunknak a forgatási szünetben a gitáron játszó Takács Zoltán, az együttes alapító tagja.

– Kizárólag blues zenéket játszunk, elsősorban Jimmy Hendrix, B. B. King és Stevie Ray Vaughan dalait adjuk elő. A stílus, a blues kapcsán küldetéstudatot érzünk. Szeretnénk, ha a fiatalabb korosztály tagjai is megismernék például az imént említett Stevie Ray Vaughan-t, aki szerintem Jimmy Hendrix-hez hasonlóan elképesztő gitáros volt. De, hogy magyar példát említsek, ugyanilyen jó volna, ha a fiatalok tudnák ki volt az a Radics Béla, akit a magyar gitárkirály jelzővel illetnek – fogalmazott Takács Zoltán. Szeretnénk, ha többen ismernék a magyar rockzene legendás alakjának elfeledett, Lazítás című számát, melyet kevesen játszanak, s melyben óriási erő lakozik – fűzte hozzá.

– A Rozé Blues című dal, melynek videoklipjét forgatjuk, az első saját szerzeményünk. A szöveget Végh Lajos, Paks rendőrkapitánya írta, a zenét pedig én szereztem. A szám ötlete egy fröccsözés alkalmával született meg bennünk. Kifejezetten szekszárdi zenekarként szerettük volna a város és a bor a kapcsolatát erősíteni. Ebben a szellemben született a Rozé Blues, melyről reményeink szerint mindenkinek a szekszárdi bor jut majd az eszébe. A szám szövegét a – bordalokat előadó – Muslinca férfikar tagjai is tanulják már, a dalt velük közösen fogjuk előadni a közelgő Pünkösdi Hal- és Vadünnep alkalmával – árulta el az együttes alapító tagja.

– Többnyire egyébként pub-okban szoktunk játszani, a legutóbb az egyik helyi kocsmában léptünk fel telt ház előtt, mely minket is meglepett. Egyébiránt is az élő fellépések állnak hozzánk közel. Felléptünk már emellett többek között a tavalyi szüreti napokon és a Szekszárdi Adventen is. Kifejezetten célunk, hogy minél több fesztiválra jussunk el, nemcsak Tolna megyében, de az egész országban – tudatta.

Takács Zoltán zárásként köszönetét fejezte ki az együttes nevében a Bodri Pincészetnek, mely nélkül nem jöhetett volna létre a klip. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában