Mozdulj Ovi!

2022.05.12. 12:30

Óvodások vetélkedtek a Prométheusz Parkban

Két év kihagyás után ismét megszervezte a Mozdulj Ovi!-t a Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten.

S. B. M.

A gyerekek a koruknak megfelelő feladatokat kaptak.(Fotó: Mártonfai Dénes)

Ez év májusában ismét adott volt a lehetőség, hogy a Kölcsey-, a Bajcsy- és a Wosinsky-óvoda is teljes létszámban részt vehessen a Prométheusz Parkban megrendezett ügyességi vetélkedőn.

Ez a program már hagyomány, ilyenkor mindhárom épületből együtt vannak a gyerekek, lehetőségük van ismerkedni, találkozni. Az év más szakaszaiban erre nem adódik alkalom. Idén az újrahasznosítás és a környezetvédelem volt a középpontban, így minden eszköz, amelyet az állomásokon használtak, újrahasznosított PET-palackokból készült. A gyerekek is tisztában voltak azzal, hogy ezek az eszközök mind-mind környezettudatos tárgyak.

Sebestyén Györgyi intézményvezető megkeresésünkre elmondta, az állomásokat differenciáltan állították fel a különböző korú kicsiknek, így mindenkinek volt sikerélménye. Ez egy komplex nap, nem csak fizikai mozgást végeztek, hiszen a feladványok között szerepeltek logikai és számolási feladatok is, valamint környezettudatossággal kapcsolatos kérdésekkel is készültek az óvodapedagógusok. A rendezvény a szülők számára is nyitott volt, figyelemmel kísérhették gyermekeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában