Zene

2022.05.14. 16:38

Rögtön felkapta az internet népe a majosi rapper legújabb dalát

Újabb kislemeze jelent meg Takács Lászlónak, alias Murphynek. A majosi srác mesélt portálunknak legújabb daláról.

Farkas Eszter

Murphy, alias Takács László Péntek cruising című száma több mint százezres megtekintést ért el

Mindenféle zenei előképzettség nélkül indult a majosi fiatal zenei pályafutása, mégis hatalmas sikert ért el Péntek cruising című számával, amit Youtube-on több mint százezren tekintettek már meg. 

– Az egész úgy indult, hogy egy átbulizott éjszaka után hazaértem, és elkezdtem írni egy dalszöveget, ami bennem volt. Másnap reggel felébredtem, elolvastam, és még mindig tetszett, aztán egy jó darabig ezzel nem is foglalkoztam. Majd egy másik összejövetelen megmutattam a szöveget az egyik zenész ismerősömnek, Kovács Daninak, aki egyébként nagyon jó barátom. Nagyon tetszett neki, és az asztalunknál ült Lipics Geri, a Punnany Massif hegedűse, akinek Dani megmutatta az általam írt dalt, és mindketten mondták, hogy ezzel komolyabban is foglalkozhatnék. Erre persze vérszemet kaptam, és elkezdtem dalszövegeket írni. 

Lábnyom című száma négy évvel ezelőtt jelent meg, eddig több mint tizenhatezren tekintették meg az egyik nemzetközi zenemegosztó webhelyen. A refrént egy paksi lány, Armilla énekelte fel. 

– Sokan mondták, hogy jó a hangszínem, így elkezdtem rappelni. Az első próbálkozások rémesek voltak, de aztán nagyon sokat gyakoroltam. Elvittem az első kész dalt Farkas Bercinek, aki a Walk Streetben zenél. Refrénnel, versekkel együtt már volt egy teljesen kész demóm. Beszéltem Bercivel, hogy szeretnék felvenni egy számot a stúdiójában, és persze meglepődött, hogy nekem bármilyen zenei indíttatásom van. Hadikfalvi Béci, a Zakata zenekar gitárosa gitározta fel az alapot, így készült el az első dal. 

Veled (talán) című legújabb számát, már saját maga énekelte fel, amihez hónapokig járt Ócsai Annamária tanárnőhöz, hogy fejlessze magát. A sláger nagyot ment, ugyanis két hét alatt tizenháromezres megtekintést ért el a legnagyobb zenemegosztó felületen. 

– A Veled dalszövegét már egy évvel korábban megírtam, de annyira szerettem a szövegét, hogy mindenképp én szerettem volna elénekelni, ezért magánórákat vettem. 
 

Egy geg hozta meg az áttörést 
Vicces története van a legnagyobb sikert hozó dalának, aminek az első rövid változata is több mint százezres megtekintést hozott az előadónak. – Igazából egy paródiának indult csak, amiből írtam egy verset. A Péntek cruising egy felkapott Youtube-videóról szól, amit ­Kazzi készített. Ez a hangalámondásos videó nagyot ment az egyik autósközösségben, ebből a videóból sokat idéztünk a barátokkal és ezért készült az első változat tulajdonképpen poénból. Gondoltam megnézik majd ötszázan, maximum ezren, mert ez egy rétegzene, de másnapra már hatvanezres megtekintést is elért, ami dinamikusan növekedett. Ezen felbuzdulva sokan írtak rám, hogy ezt a számot be kéne fejeznem, így készítettem el a hosszabb változatát is, aminek szintén nagy sikere lett. Persze, ha valaki meghallgatja ezt a zenét, háttér-információk nélkül, akkor nem fogja érteni a szövegét, mivel ez egy paródia. Az viszont engem is meglepett, hogy ez a poénos tartalom mennyivel több embert elér, mint egy mélyebb, komolyabb dalszöveg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában