Bátaszék

2022.06.12. 15:00

A nyarat köszöntötték a gyerekek

Megtelt a Babits utcai Besigheim játszótér szombaton délután gyerekekkel, felnőttekkel. Idén második alkalommal rendezték meg a nyárköszöntő program sorozatot, melynek első rendezvénye volt a szombati. Ezt követően még három hétvégén várják színes nyári programokkal - más más helyszínen - az érdeklődőket.

M. I.

Sok érdeklődőt vonzott a bátaszéki program (Fotó: Ócsai Krisztina)

Miután a gyermeknapi műsor a viharos időjárás miatt nem úgy sikerült egy hete, ahogy tervezték, most megpróbálták azt bepótolni, mondta Ócsai Krisztina, a Bátaszékért Marketing Kft munkatársa, a rendezvény szervezője. Az időjárás miatt kicsit most is izgulni kellett, hiszen az elmúlt napokban rendre megérkezett a vihar a délutáni órákban, szombaton viszont ragyogó napsütés várta az érdeklődőket 14 órától egészen estig.

A Bátaszéki Ifjúsági Fúvószenekar alapozta meg a jókedvet, majd a Grimask bábszínház interaktív előadása következett, majd a Best Street Team mutatta be a produkcióját. Nagy sikere volt a Csiga-Biga Alapítvány által szervezett terápiás kutyák bemutatójának is, a gyerekek testközelből tapasztalhatták meg a kutyusok ügyességét, okosságát, segítőkészségét. Kovács Gábor zenész hulladékokból készített hangszereket, ez a produkció is felkeltette a gyerekek érdeklődését, a papírból, műanyagból – az üres ásványvizes palackból – készített hangszerek valóban megszólaltak.

Fotó: Ócsai Krisztina

A felnőttek, nagyobb gyerekek pedig zsibvásáron értékesítették a kinőtt ruháikat, cipőiket, illetve a megunt játékokat. Ingyenes ugrálóvár, kézműves foglalkozás tette még színesebbé a gyermekeknek szánt délutánt. Este kilenc órától pedig a felnőtteket várták a művelődési házban, ahol retro partyt szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában