Közlekedésbiztonsági verseny

2022.06.13. 16:36

Két keréken mesterek a gyerekek

A Bölcskei Kegyes József Általános Iskola kisdiákjai remekül szerepeltek az Egerben megszervezett Ki a mester két keréken? országos döntőjén.

TN

A bölcskei diákok kiválóan teljesítettek az egri versenyen (Beküldött fotó)

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen június 7. és 9. között szervezte meg Egerben az általános iskolák 10–12 éves diákjai részére kiírt Ki a mester két keréken? elnevezésű közlekedésbiztonsági verseny országos döntőjét. A megmérettetés célja a tanulók közlekedési, baleset-megelőzési ismereteinek és jártasságainak felmérése és a gyerekek közlekedési kultúrájának magasabb szintre emelése volt. 

Az országos döntőbe minden megye és Budapest legjobb lány és fiú versenyzője jutott. Tolna megyéből két bölcskei kisdiák, Cserepes Viktória és Galó Árpád Levente vehetett részt a háromnapos országos vetélkedésen. Az indulók egy kerékpáros ügyességi pályán mutathatták be rátermettségüket, elméleti tudásukat pedig gondosan előkészített feladatlapok tesztelték. A Tolna megyei gyerekek remekül szerepeltek, csapatban összetettben az előkelő hatodik helyet szerezték meg.

Az ügyességi és szabályossági pályát mindkét kisdiák olyan kiválóan teljesítette, hogy Árpi a dobogó második fokára állhatott fel, míg Viki a harmadik helyet szerezte meg. Egyéni összetettben mindketten a negyedik helyen végeztek. Felkészítőjük Rausch-Tinyei Melinda volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában