Kirándulás

2022.06.24. 12:30

Siófokkal ismerkedtek az őcsényi nyugdíjasok

Az őcsényi Őszi Rózsa Nyugdíjas Egyesület hatvan tagja a Magyar Falu Program pályázaton nyert összegnek köszönhetően egynapos kiránduláson vett részt Siófokon a múlt szombaton.

B. M.

Balatoni sétahajózáson is részt vettek az őcsényi nyugdíjasok. Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Pesthy Márton

– A városba érkezés után megismerkedtünk a hajóállomással, a környéken lévő vendéglátóegységekkel, üzletekkel. Gyönyörködtünk az érkező és induló szép hajókban, megcsodáltuk a Balatont, a közúton közlekedő kisvonattal megtekintettük Siófok nevezetességeit– tájékoztatta lapunkat Dávid Kálmán, a nyugdíjas-egyesület elnöke. – A sétahajózás szenzációs volt. Gyönyörű időben látni a szép, tiszta vízű Balatont, a sok vitorlást, a motorcsónakokat, a magyar tengerről az északi és déli partot. Nyugodtan mondhatom, ritka élményben volt részünk.

Elmondta, tagjaiknak szabadidőt is biztosítottak, megmártózhattak a Balatonban, sétálhattak a Petőfi sétányon, megnézték a Jókai parkot, a Balaton partján gyönyörködtek a hattyúkban és más vízi szárnyasokban. Végül fájó szívvel búcsúztak el Siófoktól, a Balatontól, mert már várták őket a harci Diófa csárdában, ahol a szívélyes fogadtatás után a gyönyörűen megterített asztalnál finom, bőséges ebéddel zárták a napot. 
– Őcsényben fáradtan szálltunk le a kényelmes buszról, amit Fülöp János, Őcsény polgármestere biztosított. A program elérte a célját, tovább erősödött közösségünk összetartása, egymás, valamint az új tájak, városok megismerése, tagjaink szabadidejének hasznos eltöltése, szórakoztatása iránti igény. Elmondhatom, hogy egy nagyon gyönyörű, tartalmas, szép napot töltöttünk együtt – fogalmazott Dávid Kálmán elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában