Desszertpályázat

2022.07.14. 16:14

Dobogós remeket alkottak a földvári cukrászok

Szakmai szervezetek által hirdetett protokolldesszert-pályázaton szerepelt sikerrel egy dunaföldvári cukrászda kreációja.

Munkatársunktól

Tóth Norbert (az oklevéllel) és Görgics Balázs készítette a díjnyertes tányérdesszertet (Fotó: MCI)

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy egyszeri, különleges protokolldesszert-pályázatot hirdetett, amelynek célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert életre hívása.

A verseny múlt heti döntőjében a dunaföldvári Tóth Cukrászda a harmadik helyen végzett a tányérdesszert kategóriában. A Legnagyobb nevet viselő remekművet Tóth Norbert és Görgics Balázs készítette – adta hírül laptársunk, a duol.hu.

Az eseményen köszöntőt mondott Zsiga Tamás László, Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

A 27 benevezett alkotásban megjelentek a nemzeti értékek, Hungarikumok és olyan izgalmas alapanyagokat is felhasználtak a versenyzők, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér, a füstölt fűszerpaprika és a homoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep.

Az eredményhirdetés alkalmával egy gasztrotörténelmi pillanatot is átélhettek a jelenlevők: megszületett ugyanis a Széchenyi tányérdesszert. A zsűri a tányérdesszert kategória Casino néven benevezett győztes alkotását ítélte méltónak, hogy viselje a Széchenyi nevet. Megalkotója Varga Ádám, a szombathelyi Mészáros Cukrászdából, jelentette be Széchenyi Tímea elnök  – derült ki a Magyar Cukrász Ipartestület közösségi oldalának beszámolójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában