Régi eszközök

2022.07.19. 19:10

Egy nap a nosztalgia jegyében Csámpán

Különféle ugrálóvárak és felfújható csúszda is várta a legkisebbeket július 16-án, a csámpai közösségi ház udvarán, ahol a településrész tizennyolcadik alkalommal adott otthont a Nosztalgia találkozónak – írta a TelePaks.

G. R.

A Medinai Tamburazenekar is szórakoztatta a csámpai nosztalgiázókat (Forrás: TelePaks)

A rendezvény kísérőprogramjai között lovaglási és lovaskocsikázási lehetőség, kiállítások is várták a vendégeket. A régi eszközökön ki lehetett próbálni, hogyan kellett kukoricát morzsolni, a kiállított oldalkocsis motorkerékpárok az egykori közlekedést idézték fel. A mezőgazdaság múltból adott ízelítőt egy 1913-ban készült stabil motor, mellyel cséplődobot, vízszivattyút, és például gatter fűrészt működtettek.

Volt tragacsverseny is és a kulturális programokból sem volt hiány: a színpadi programok sora a Pusztahencsei Vadvirág Népi Táncegyüttes műsorával indult a közösségi ház udvarán felállított rendezvénysátorban. Fellépett a MásKÉP Zenekar és a Csámpai Country Road Club produkciójának is tapsolhatott a közönség. A találkozó bállal zárult, a zenét a Medinai Tamburazenekar, valamint Atkári Lajos és társa szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában