Karbantartás

2022.09.08. 15:30

A galambriasztó ragasztója engedett

A galambriasztó rendszerek elemeit templomok, irodaházak, sportlétesítmények magasan lévő párkányain, kiszögelésein helyezik el. Ebből adódóan ki vannak téve az időjárási viszontagságoknak – eső, hó, szél, fagy, napsütés –, s ezért időnként felülvizsgálatra, javításra szorulnak.

W. G.

Munkálatok a tolnai templomnál (A szerző fotója)

A tolnai templomnál kedden végeztek ilyen javítást. A Ravasz Csaba plébánostól kapott tájékoztatás szerint itt-ott elengedett a ragasztó. Pár tüskés elem a járdára esett, ami a gyalogosok és az autógumik számára is veszélyes lehet. (A templom mellett megy el a bogyiszlói út.)

A helyszínen dolgozó emelőgép-kezelő, Kiszl Tibor elmondta: két éve rakták fel a galambriasztókat, s bár a legjobb ragasztót használták, így is akadnak garanciális és garanciaidőn túli javítások. A paksi cég az egész ország területén dolgozik, öt éve foglalkoznak ilyen munkákkal. Bevált és elfogadott módszer ez a középületek és közvetlen környékük tisztántartására. Legutóbb az atomvárosban, az ASE-sportcsarnoknál telepítettek acéltüskés galambriasztó rendszert.

A közlekedők biztonsága miatt is fontos a karbantartás (A szerző fotója)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában