Különleges találkozás

2022.09.22. 13:49

Kenguru ugrált a szekszárdi elkerülőúton

Videófelvétel készült egy az utcán ugráló kengururól Szekszárdon.

TEOL

Fotó: Facebook

A Szekszárdon igen ritkán látható jelenetről Daradics Ádám készített felvételt éjjel a Tartsay Vilmos utcán. Bár a rossz fényviszonyok miatt a – szerkesztőségünknek üzenetben csütörtök reggel eljuttatott – rövid videó minősége gyenge, azonban az állat mozgásából egyértelműen látszik, hogy egy kengururól készült. 

Szintén csütörtök reggel Facebook-on közzétett bejegyzésében egy felhasználó arról írt, hogy ismerőse kenguruja elkóborolt. A bejegyzés szerzője arra kéri azokat, akik látták az állatot, hogy hívják a posztban megadott telefonszámot. A bejegyzés szerzője felhívta a figyelmet, senki se próbálja meg befogni a „szökevényt”, ugyanis az  állat csak jobban megijedne.  

A Szekszárdon készült felvételre utalva írta: „a Tartsay utcás megvan, egy nőstényt keresünk!” 

Vagyis nem is egy, hanem mindjárt két kenguru szökött meg gazdájától. A videón látható kenguru tehát bár meglett, „társát” továbbra is keresik.

A felvételen látható kenguru egyébként feltehetőleg egy Benett-kenguru, mely Tasmánia egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, az eukaliptuszerdőkben és a bozótos területeken fordul elő. 

Na meg Szőlőhegyen, bár az iméntieknél jóval kisebb számban. Egy korábbi cikkünkben ugyanis arról írtunk, hogy éppen ilyen kengurut tart gazdája a megyeszékhely déli városrészén. Az akkori információknak megfelelően arról is beszámoltunk a 2019-ben közölt írásban, hogy hazánkban  15-20 család tart ilyen állatot.

Ahhoz képest, hogy származási helyük sok ezer kilométer távolságra található, rövid idő leforgása alatt ez már a második olyan eset, melyben szökött kenguru indult felfedezőútra Tolna megyében. Augusztus végén ugyanis a simontornyai Teve Farm és Állatsimogatóból szökött meg Guru, a Bennett-kenguru. Végül azonban csak a közeli napraforgótábláig jutott, ahol békésen várta, hogy gazdái rátaláljanak.

Címkék#kenguru

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában