Hajdan

2022.11.27. 09:30

Két év börtönre ítélték a szekszárdi szatírt

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

Fotó: Roman Chazov

50 ÉVE „a Szekszárdi Szabó Szövetkezet tolnai üzemegységében megkezdték a tőkés megrendelők részére készítendő ruhák gyártását. Először néhány hétig svájci ügyfél számára szabják, varrják a kabátokat, de az év vége előtt a Hollandiába induló kabátok kerülnek a szalagokra.”

50 ÉVE két fiatalokorú személy behatolt a szederesi MHSZ-szervezet fegyverraktárába. „Négy lőfegyvert, száz lőszert, katonai távcsövet, tájolót és egy elektromos műszert zsákmányoltak. A bíróság messzemenően értékelte a vádlottak fiatalos meggondolatlanságát, s azt a tényt, hogy az ő korukban lévő fiúk általában igen erősen vágynak fegyver birtoklására.”

50 ÉVE egy szatír ügyében hozott ítéletet a Szekszárdi Járásbíróság. Egy 43 éves szekszárdi férfi a város strandján egy tizenhárom éves kislányt súlyosan szeméremsértő módon tapogatott. A járásbíróság kétévi börtönre ítélte az elkövetőt.

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában