Karácsony

2022.12.11. 12:22

A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet

Miként minden évben az ünnepek közeledtével, úgy idén is a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet közösségi oldalán Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Mint azt posztjában Fiáth Szilvia írja, évről évre sokan esnek abba a hibába, hogy meggondolatlanul ajándékoznak élő állatot karácsonyra. A Szekszárdi Kutyamenhely vezetője hangsúlyozza, ha valaki úgy dönt, hogy kölyökkutyát vesz magához, fajtától függően legalább 10-15 év elköteleződessel számoljon! Miként egy gyereknek, úgy a kutyakölyöknek is sok türelemre, tanításra van szüksége, amíg felnő. Addig viszont szétrág néhány papucsot, vagy kicsit átrendezi a virágos kertet.

Amiről még nagyon fontos beszélni, az a kutyatartás anyagi vonzata – teszi hozzá Fiáth Szilvia. Az ebek oltva, chippel ellátva, ivartalanítva, egészségesen kerülnek ki a menhelyről, a későbbiekben már az új gazdinak kell gondoskodnia az állatorvosi költségekről (kötelező oltás, nem várt kiadások, állatorvosi kezelések), etetésről, bolha-kullancs fertőzöttség prevenciójáról.

A kutyamenhely vezetője hangsúlyozza: senki kedvét nem szeretné elvenni az örökbefogadástól, de tisztelettel kéri, hogy akinek mindez gondot jelent, az ne vállaljon kutyát!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában