TV-ajánló

2022.12.09. 11:52

A gazdagabbak lesben állnak

A Milliárdos fiúk klubja című 2018-as amerikai film egy életrajzi dráma, amely Joe Huntról és a pénzemberek világáról szól.

B. M.

A film egyik főszereplője, Kevin Spacey (Fotó: Shutterstock)

Amikor Hunt megalapítja a Milliárdos Fiúk Klubját, megszámlálhatatlanul sok pénzük lesz csendestársával, ám ahogy összeállnak Ron Levinnel, Beverly Hills legmenőbb befektetőjével, a közös üzlet nem várt fordulatot vesz. A történet tehát valós eseményeken alapul.

A Milliárdos Fiúk Klubja egy befektetési és társasági klub volt, amelyet Joseph Henry Hunt alapított Dél-Kaliforniában 1983-ban. Eredetileg csak „BBC”-nek hívták, ami a Bombay Bicycle Club rövidítése volt, egy chicagói indiai étteremre utalt, ahol Hunt fiatalemberként sok időt töltött. Ezután lett Milliárdos Fiúk Klubja azaz Billionaire Boys Club (BBC). 

Az ügyfeleknek gyors meggazdagodást ígértek a Ponzi-séma szerint, a tagjai gazdag családok ifjú fiai voltak. Gyorsan és tragikusan véget ért a sikerszériájuk, a klub a megalapítása után egy évvel: 1984-ben letartóztatták Joseph Henry Huntot, mert meggyilkolta Ron Levint, a csoport fő befektetőjét, valamint Hedayat Eslaminiát, a klub egyik tagjának édesapját. Dél-Kalifornia bírósága 1987-ben bűnösnek találta Huntot, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül. 

Milliárdos fiúk klubja, Filmbox Extra, 22.40.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában