TEOL podcast

2022.12.02. 17:22

Aki megkerülte a Földgolyót: Horváth Attilával beszélgettünk

Horváth Attila saját hajójával megkerülte a Földet. A sióagárdi férfi ezzel beírta magát nemcsak a megye, hanem az ország történelemkönyvébe is. Tolna megyében nincs más, aki ugyanezt megtette volna. Az egész országban - hasonló körülmények mellett - is csak hatan-heten előzték meg őt.

Sz. Á.

A Teol.hu podcast csatorna szerkesztője, Szeri Árpád vendége ezúttal Horváth Attila volt (Fotó: TEOL)

A lánya után Dóra névre keresztelt hajó saját építésű, a holland Van de Stadt iroda által tervezett, alumínium vitorlás sloop. Az egész család – Horváth Attila, felesége dr. Horváth Erika, két gyermekük, Dóra és Dani – 2014-ben együtt vágott neki az útnak. A Földet azonban végül is egyedül kerülte meg a családfő, aki három óceánt kalandozott végig, lehorgonyzott rejtő jenői hangulatú kikötőkben és a nyílt tengeren megérezte a természet végtelen erejét is. Még a világ végén is találkozott magyarokkal, sőt, Új-Kaledónia szigetén egy Tolna megyei földije látta vendégül töltött káposztával.

Miért vállalkozott erre a veszélyekkel is terhes útra? Mit adott számára a földkerülés? Egyebek mellett erről beszél a teol.hu podcast következő vendége.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában