Születésnap

2022.12.12. 18:00

Szekszárd legidősebb lakóját, Irén nénit köszöntötték

Hatalmas tortával, finom borral és virágcsokorral köszöntötték Szekszárd legidősebb polgárát hétfőn az idősotthonban. Jóna Irén néni 102 éves lett.

Szepesi László

102 éves a város legidősebb lakója

Fotó: Makovics Kornél

Születésnapot ünnepeltek hétfőn délben a Kadarka utcai idősek otthonában, 102 éves lett Jóna Irén néni, a város legidősebb polgára. Őt köszöntötte Gyurkovics János alpolgármester, Rottenbacher Ádám, a város szociális központjának igazgatója és az otthon minden dolgozója, lakója.

Az idős asszony asztalán egy hatalmas, hatvanszeletes torta, virág, s a ritka ünnep alkalmával egy palack finom bor. A köszöntéshez az egyik lakótárs verset is mondott jókívánságokkal és tele bölcsességgel. A verset is, az ünnepséget is meghatottan köszönte Irén néni, és azt, hogy egy ilyen szép napot adtak neki. Még ilyen örömöm nem volt – mondta, miután elfújta a jókora tortán a tisztes kort mutató gyertyákat.

Arról, hogy mit csinált fiatalabb korában, azt mondta, dolgoztam. Mikor elvégeztem az iskolákat – folytatta –, apukám, aki a harmincas években rendőr-főtörzsőrmester volt, bíztatott, tanuljak tovább, de én dolgozni akartam. Megtanultam varrni, néhány évig azt csináltam, de – mint mondta „kiszanáltak, öt évig nem kaptam állást, s öt év után kezdtem dolgozni a postán.

Azt nagyon szerettem, az adminisztrációs osztály vezetője lettem, s mikor szüleim idősek lettek, őket és mozgássérült húgomat is nekem kellett gondozni. A postáról mentem nyugdíjba." 

Arról pedig, hogy most hogy érzi magát az otthonban, annyit mondott, most vagyok igazán nagyságos asszony. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában