Hajdan

2023.01.29. 19:12

Hosszú időre megoldódott a diákok elhelyezésének gondja Faddon

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

35 ÉVE zárszámadó közgyűlést tartott a regölyi Kaposvölgye Egyesült Szövetkezet. „A vezetőség nevében Szőke György, a szövetkezet elnöke elmondotta: a szövetkezet csaknem minden ágazata gyenge eredményt produkált. A növénytermesztést alapvetően meghatározta a tavalyi év időjárása: kétszer verte el a jég a határt. A gépüzem költségfelhasználása meghaladta a tervezettet, s csökkent az állattenyésztés egyes ágazatainak nyeresége is.”

35 ÉVE „hosszú időre megoldódott a diákok elhelyezésének gondja a faddi felső tagozatos iskolában. Az 1987/88-as tanév kezdetére ugyanis 5 tanteremmel bővült az intézmény. A kivitelezők két új szárnyat építettek a régihez, s szertárakat, napközis és technika termet is kialakítottak. Így az eddigi 8 helyett 14 tanulócsoportot tudnak egyszerre foglalkoztatni a pedagógusok, s az osztálylétszámok nem haladják meg a 27 főt. Kicserélték az ivó- és szennyvízvezetékeket, a villamos kábeleket és vízöblítéses WC-ket szereltek fel. Elkészült egy új kazánház is, így az olajkályhák helyett ma már radiátorok ontják a meleget az osztályokban.”

35 ÉVE óriási érdeklődés mellett alakult meg Szekszárdon, a Babits Mihály Művelődési Központ társalgójában a Fantasztikus klub. Makó Árpád klubvezető elmondta, hogy a tudományos-fantasztikus irodalom kedvelői a havonta egy alkalommal tervezett foglalkozáson találkozhatnak egymással. „– Már a következő klubesten egy sci-fi írót, Lőrincz L. Lászlót szeretnénk vendégül látni író-olvasó találkozó keretében. Később Nemere István, Kuczka Péter, Szentmihályi-Szabó Péter és mások is jönnének” – ismertette a terveket a klubvezető.

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában