Premier

2023.01.01. 18:10

Közel ezer szekszárdi diák szereplésével forgattak videoklipet

Megtartották a „Himnusz a békéért" című békedal videoklip premierjét 2023 január elsején, a Béke Világnapján, késő délután öt órakor internetes csatornákon, például a Hangszerelem Zenestúdió facebook oldalán, tájékoztatta lapunkat Forenszki Róbert, a dal szerzője.

Brunner Mónika

Fotó: részlet a klipből. Forrás: Facebook/Hangszerelem Zenestúdió

A szerző 1984-ben írta a dalt, arra a békedal pályázatra, amelyet végül Varga Miklós nyert meg az „Európa” című szerzeményével.  A videoklipben ismert sportolók, az Atomerőmű KSC női kosárlabda személyiségei szerepelnek, valamint közel ezer szekszárdi diák statiszta.

– Eredetileg tizenhat éves koromban írtam a dalt, ezért most hasonló korú szólistákkal énekeltettem fel – ismertette lapunknak. 

A „Himnusz a békéért” hossza három perc tíz másodperc, a szekszárdi Hangszerelem Stúdió növendékei adják elő Hauszer Beáta vezetésével. A dalt hangszerelte, a stúdiómunkákat elvégezte Heil Ákos és Schmidt Péter zeneoktató. A „We are the World” jellegű előadásmód jellemezte szerzemény rockzenei alapokon nyugszik, három szólamú kórussal, jól énekelhető ismétlődő refrénnel rendelkezik, a tartalmában nincs politikai és vallási hovatartozás. 

– A békére való törekvés és vágy mindannyiunk közös ügye, ezért bízunk a pozitív és támogató fogadtatásban – mondta a szerző, hozzátéve, a dalt az egész országgal szeretnék megismertetni. 

Forenszki Róbert a Világzászló Stúdió zászlógyártó cég tulajdonosa, a zenélés a hobbija.

A Hangszerelem Zenestúdió Facebook oldalát itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában