TV-ajánló

2023.02.07. 12:23

Bátrak földje

M. I.

A kép illusztráció.

A Bátrak földje kosztümös magyar teleregény. Első epizódját három éve mutatta be az RTL Klub televíziós csatorna, pár hete azonban naponta ismétlik az újabb epizódokat. A jeleneteket az Iparművészeti Múzeumhoz tartozó, barokk stílusú Nagytétényi Kastélyban, valamint a Szentendrei Skanzenben vették fel. 

A film főszereplője Rokoczay Anna bárónő, aki 21 éves fiatal hölgy. A történet arról szól, hogy Anna nem elégszik meg a társadalom által ráosztott nemes szerepével, és úgy véli, hogy az élethez elengedhetetlen a mindent elsöprő szenvedély. A szülei által erőltetett, rendes és biztonságos házasság és gyerekvállalás helyett tanulni szeretne, felfedezni, megismerni a világot. Eldönti, hogy diplomás orvos szeretne lenni. Közben két férfi is megkéri a kezét, Imre és Sándor. Végül Sándorral Svájcba szökik, a zürichi egyetem diákja lesz. 

A történet azonban nem ennyire egyszerű, hiszen a sorozat másik szereplője, Rokoczay Károly báró, Anna édesapja, aki élet-halál ura a városban. Családja, alkalmazottai, szolgái félnek tőle, mert hűvös és számító, aki az emberekre is úgy tekint, mint kedvenc játékában, a sakkban a bábukra. 

Kegyetlensége miatt felesége, Jozefin, és kisebbik fia, Móric merényletet terveznek ellene, ám a mérgezés meghiúsul. 

Bátrak földje, RTL Klub, 16.35 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában