Tamási

2023.02.12. 12:29

Gondosóra program az idősek biztonságáért

Tamási város önkormányzata hivatalos honlapján tájékoztatta a település idős lakóit a kormány által elindított Gondosóra program részleteiről.

TEOL

A csuklón vagy nyakban viselhető segélyhívó eszköz erősíti az idősek biztonságérzetét (Fotó: MTI)

A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a 65 év feletti saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek az általuk előre megjelölt kontaktszeméllyel, aki aztán baj esetén közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémájukra, hogy az idős emberek biztonságérzetét erősítse és igény szerint a szükséges intézkedést biztosítsa a nap 24 órájában egy diszpécserszolgálat segítségével. A segélyhívó eszközzel az idős ember minden körülmény között képes jelezni (a készülék karon vagy nyakban hordva mindig elérhető).

Jelenleg már csaknem 30 ezer 65 éven felüli magyar állampolgár használja szerte az országban a Gondosórát! A tavaly sikeresen regisztráltaknak februárban elkezdődik a jelzőeszközök házhozszállítása. Mindazok, akik most igényelnek új eszközt a www.gondosora.hu oldalon, ők néhány hónapon belül megkaphatják Gondosórájukat.

A Gondosóra program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES.

A Koppány-parti város önkormányzata most arra hívta fel a figyelmet, hogy a szolgáltatást Tamásiban élő idős emberek is igényelhetik. A programról további tájékoztató, valamint információ a fenti weboldalon, vagy a 061/445–0080 telefonszámon érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában