Télűzés

2023.02.16. 18:00

Kétezernél is több busó lepi el Mohácsot

Minden eddiginél több, mintegy 2200 maskarás űzi a telet mától jövő keddig a mohácsi busójáráson. A népszokás hat napon át, tizenöt helyszínen zajló csaknem kétszáz programjára százezernél is több látogatót várnak - írja laptársunk, a Bama.hu.

Bama,hu

Kisfarsangkor, azaz csütörtökön kezdődik a hat napon át tartó busójárás, a nyitórendezvényt délután két órakor tartják a Széchenyi téren felállított szabadtéri színpadon a Mohács Térségi Általános Iskola Széchenyi Iskolája, valamint a Mohács Térségi Óvodaközpont Rókus Óvodája és Eötvös Óvodája  közreműködésével.

Pillanatkép a tavalyi busójárásról (Fotó: Szabolcs László)

Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere nyitja meg a programsorozatot, majd a Sokac-körtől indul a farsangi felvonulás, amit gyermek néptánccsoportok és busócsoportok bemutatói követnek.

Idén újdonságok is várnak a látogatókra: vasárnap délelőtt az újmohácsi révnél látványfőzéssel, zenével „kínálják” a vendégeket a tradíciónak megfelelően csónakokkal a szigetről átkelő busócsoportok, míg a délszláv zenével kísért mindennapos táncházak egy részét esőbiztossá tették, a mohácsi piac fedett részén is mozgásra hívják az érdeklődőket. A gyerekeknek koncerteket tartanak szombaton és vasárnap délelőtt a Kossuth Teátrum színháztermében, míg a Duna partján közelmúltban létesült Selyemgyár Kulturális Negyed rendezvénytermében is lesznek programok; pénteken például az Anka-bál keretében sokaclány-szépségversenyt is tartanak.

A teljes cikket ide kattintva olvashatják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában