TV-ajánló

2023.03.18. 15:00

Az eltűntek

M. I.

Illusztráció.

Az eltűntek című amerikai western, kalandfilm, thrillert húsz évvel ezelőtt mutatták be. 

Az amerikai-mexikói határ régen sem volt a legbiztonságosabb környék, és a vadnyugati gazfickókon kívül rene­gát apacs indiánok és mexikói banditák szedték áldozataikat, és kedvenc foglalatosságuk az emberrablás volt. Ron Howard filmje, ami Thomas Eidson regényéből készült, ezt akarja bemutatni, de egy családi drámát is ábrázol. Hőse a fiatal és elszánt Maggie (Cate Blanchett) elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt (Evan Rachel Wood) sötét alakok rabolják el, férjét és a környék legtöbb telepesét pedig könyörtelenül lemészárolják. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones (Tommy Lee Jones), aki annak idején magára hagyta családját, most visszatér hozzá, és felajánlja segítségét. 

Az eltűntek az úgynevezett neowesternek műfajához tartozik, amelyek a vadnyugat köré főleg Hollywood által felépített romantikus légkört igyekeznek lerombolni. És valóban, ebben a filmben semmi romantikus nincsen, csak a szenvedés és egy olyan vidék, ahol kizárólag a legerősebbek és legelszántabbak élhetnek túl. És ha van színész, aki igazán képes az elszántságot és a csökönyösséget megjeleníteni, az a nagyszerű Tommy Lee Jones és Cate Blanchett. 

Az eltűntek, Viasat6, 21 óra 
Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában