Köszöntés

2023.03.25. 09:20

Boldog névnapot kívánunk Irén, Írisz nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

TEOL

A kép illusztráció.

Március huszonötödikén az Irének, Íriszek ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Ancilla, Annunciáta, Ders, Ernák, Ernye, Irina, Izméne, Izsák, Jenő, Lúcia, Marinella, Mátka, Humbert, Klára, Kristóf, Cézár, Marietta és Mária nevű ismerőseiket is.

Irén eredete: görög eredetű; jelentése: béke. Irén jelentése: Az Irén név öntudatos, pozitív, de ellentmondást nem tűrő karakter kialakítását segíti viselőinek. Jó a kézügyességük. Amikor zavartalanul tehetik a dolgukat, és haladhatnak kitűzött céljuk felé, kellemesek és optimisták, de ha épp ellenkezőleg, útjuk során akadályokba ütköznek, gyakran cselekszenek meggondolatlanul. Nehezen viselik, ha valaki uralkodni akar rajtuk, vagy bármilyen körülmény korlátozza őket a szabadságukban, függetlenségükben.

Írisz eredete: görög eredetű; jelentése: szivárvány, nőszirom. Írisz jelentése: Az Írisz név álmodozó, érzékeny, lelkes személyiség kialakulásához járulhat hozzá. Ha ezek az értékek nem tudnak megnyilvánulni valamiféle művészeti ágban, az Íriszek féltékennyé válhatnak azokra, akik közel állnak hozzájuk. Az érzelmek olyan meghatározóak életükben, hogy előfordul, hogy teljesen elvakulnak tőlük. Ilyenkor saját eszméiket, elképzeléseiket is feladják, ami fájdalomhoz, szenvedéshez vezethet. Egyébként őszinte, barátságos, rokonszenves emberek a név viselői, ezért környezetükből sokan kedvelik őket.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában