Visszatekintés

2023.03.18. 19:36

Budapesten járt a szekszárdi fürdő vezetősége

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

Fotós: Andrei Armiagov

60 ÉVE „a gyors hóolvadás következtében megyénkben is megáradtak a patakok, folyók. A Sió vize Borjádnál elérte a töltés koronáját, s kritikussá vált a helyzet. Nagy közerőt rendeltek ki a töltés erősítéséhez. A Duna Tolna megyei szakasza áradt: péntekről szombatra több mint egy métert emelkedett a vízszint.”

60 ÉVE „Budapesten járt tapasztalatcserén a szekszárdi fürdő vezetősége és személyzete. A pesterzsébeti sósfürdőt tekintették meg, amelynek mintájára épült a helyi tisztasági és gőzfürdő. A strandfürdő területén gyermekmedence épül a legkisebbeknek. A szekszárdi tisztasági fürdő fejlesztése része a 20 éves városfejlesztési tervnek is.”

60 ÉVE „F. J. závodi lakos pálinkával telt demizsonokkal a pálinkafőzőtől ment haza felé. A pálinkafőzőnél azonban annyira lerészegedeti, hogy útközben elaludt. Arra ment SZ. L. teveli lakos és ellopta F-től a pálinkát. F., amikor felébredt, nagyon meglepődött, hogy nincs sehol a pálinka. A nyomozás során kiderült Sz. bűnössége. A bonyhádi járásbíróság félévi börtönbüntetésre ítélte.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában