Teol.hu podcast

2023.03.17. 16:59

Ételünk és életünk: Tischler Petra

Gasztronómiai szakember, konyhaművészet kutató, séf, hal szakértő, fűszernövény termesztő, főzés bemutató, étkezési és életmód tanácsadó, világutazó: ez mind illik Tischler Petra személyére.

Sz. Á.

Középiskolásként a megyeszékhely, azaz Szekszárd kézilabda sportjának egyik meghatározó játékosa volt. Érettségi után nagyot fordult az élete: elvégezte a Budapesti Gazdasági Egyetemet és a konyhaművészetben találta meg önmagát. Szakdolgozatát a római ételekről és mai megjelenésükről írta. Később belekóstolt a francia, japán és dél-amerikai gasztronómiába is.

Tischler Petra privát séf volt a Teol.hu podcast csatornájának legutóbbi vendége (Fotó: TEOL)

A Nobu Budapestben kezdte a szakmát, majd Angliában és az Egyesült Államokban, nemzetközileg jegyzett séfek útmutatásával gyarapította tudását. Életre szóló tapasztalatokkal hazatérve Budapesten, a 2016-ban Michelin csillagot nyert Costes Downtown étteremben folytatta pályafutását. Ezután egy időre a Budaörsi Halpiac operatív igazgatójaként merülhetett bele az édesvízi és tengeri uszonyosok világába. Három éve magas színvonalú, egyéni igényekre szabott, főként halas tematikában tart főzőbemutatókat és privát vacsorákat. Azon az egyetemen is tartott órákat, ahol egykoron tanult.

Ma már szülővárosában, Szekszárdon saját kertjét műveli, itt termeli meg az étkezéshez szükséges legjobb növényi alapanyagokat. Tischler Petra, a Teol.hu podcast csatornájának legutóbbi vendége a világban tett utazásairól, gasztronómiai kalandozásairól, az étel és élet kapcsolatáról beszél. Természetesen azt a kérdést is feltesszük neki, hogy mi a kedvenc étele?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában