Megmérettetés

2023.04.17. 14:00

Öt egyesület mérte össze tudását Tamásiban

Örömíjász versenyt rendezett szombaton a Tamási Íjász Egyesület, melyen nyolcféle kategóriában nevezhettek a sportolók. A célokat 11-45 méteres távolságban helyezték ki, maximálisan kihasználva a terep adta lehetőségeket. A 28 állomáson, amelyet Tamási Miklósvárnak nevezett részén helyeztek el, 3D-s állatokra lehetett célozni.

Tóth Tímea

Örömíjász versenyt rendezett szombaton a Tamási Íjász Egyesület

Forrás: Beküldött kép

– A technikásra épített pályán való célzást az időjárás is nehezítette, a pénteki egész napos esőzés fellazította a talajt, így a dombos, meredekebb részeken a csúszással is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. A szeszélyes áprilisi idő megmutatta minden arcát, de összességében egy jó hangulatú nap kerekedett belőle – mondta Gutheil György szervező.

Beküldött kép

A verseny  helyszínéül szolgáló Parkerdő Tamási legszebb része, amely a lakosság és az ide látogatók kedvelt kiránduló és sportolási helye. A város gyakran rendez itt különböző kulturális és gasztronómiai eseményeket. A gyermekeknek játszótér, a sportolni vágyóknak teniszpálya áll rendelkezésére. Az erdei tornapályán keresztül lehet eljutni a kilátóba, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra és a szőlőskertekre. Tamási régebbi tanösvénye körüljárja a parkerdőt, a táj érdekességeiről, a növény- és állatvilágáról olvashat itt a látogató. A hangulatos erdei útvonal érinti a parkerdő háromszintes kilátóját is, mely köré hangulatos építményeket raktak a kirándulók kedvére.

Beküldött kép

Ebben a mesés környezetben kellett versenyeznie az ország 113 bátor íjászának, akik a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is Tamásiba utaztak és vállalták a megmérettetést. A verseny célja az íjászat népszerűsítése és a sportbaráti kapcsolatok ápolása volt. Az örömíjász versenyeken olyan íjászok is nevezhetnek, akik versenyengedély nélkül, csupán a sport szeretete miatt űzik ezt a sportot.

Tolna megyét 5 egyesület képviselte: Szekszárdról az Alisca Nyilai Íjász Egyesület, Paksról a Celőke Íjász Sportegyesület, Dunaföldvárról a Vallum Íjász Egyesület, Nagydorogról a Várta Hagyományőrző és Íjász Közhasznú Egyesüle, valamint a verseny szervezője, a Tamási Íjász Egyesület sportolói csaptak össze.

Parkerdő. Beküldött kép

A TÍE következő versenye a tavalyihoz hasonlóan novemberben lesz ahol már forralt borral és sütikkel is hangolódnak majd a téliesebb időre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában