Kihívás

2023.04.06. 15:00

Tizenkét óra alatt több, mint száz kilométert teljesített a Samsonite futócsapata

A Samsonite is csatlakozott a Decathlon országos kihívásához, melynek keretén belül a cég dolgozói vállalták, hogy megszakítás nélkül 12 órán át futnak. Az akcióhoz közel nyolcvan munkavállaló csatlakozott.

Berg S.

A Samsonite is csatlakozott a Decathlon országos kihívásához

Fotó: Makovics Kornél

A csípős hideg ellenére is vidám arcokat lehetett felfedezni a szekszárdi atlétikapályán szerdán reggel. Azt is mondhatnánk, hogy a közel egy tucat dolgozó arcára ráfagyott a mosoly a mínusz 1 Celsius-fokban, de látszólag élvezték a kihívást. 

A Samsonite egyike volt annak a tizenhét vállalatnak, amelyik elfogadta a francia sportszergyártó cég országos kihívását, melynek keretén belül a dolgozók vállalták, hogy 12 órán át megszakítás nélkül futnak. Az akcióhoz a cég nyolcvankét munkavállalója csatlakozott, nagy részük az ötszáz főt foglalkoztató szekszárdi telephelyről, de a budapesti értékesítő csapatból is segítettek a cél elérésében.

– Azt gondolom, hogy a Samsonite-nak felelőssége, hogy helyben is népszerűsítse a sportot, hiszen a telephelyünk itt van a Szekszárdi Sportközpont mellett. Szeretnénk az eddigieknél is még jobb kapcsolatot kiépíteni a centrummal, erről már beszélgettünk és tárgyaltunk az létesítmény igazgatójával. Emellett egy egészéves programsorozatot indítunk el, legyen szemétszedés vagy jelen esetben sport, melyen keresztül be szeretnénk mutatni magunkat a nagyközönségnek – mondta lapunknak a helyszínen Pataki Zoltán, aki igazgatóként jó példát mutatva teljesítette az első perceket és kilométereket.

A kihívás szerdán 8 órakor Szekszárdon kezdődött és a 20 órakor a fővárosban végződött. A kihívás igazi csapatmunka volt, hiszen minden részlegről – karbantartó, szalagon vagy gépeken, a minőségbiztonsági, fejlesztési vagy menedzsment osztályon dolgozó munkavállaló – érkezett futni vágyó kolléga, akik közül – Pataki Zoltán nagy örömére – sokan a gyengébb nemet képviselték.

A szekszárdi és a budapesti részleg közösen összesen 105,22 kilométert teljesített a 12 óra alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában