Köszöntés

2023.05.20. 08:00

Boldog névnapot kívánunk Bernát, Hanna nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

TEOL

Boldog névnapot kívánunk! (illusztráció, Shutterstock)

Május huszadikán a Bernátok és Hannák ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Balabán, Bernárd, Bernarda, Bernardina, Felícia, Galamb, Gerle, Hannadóra, Hannaliza, Hannaróza, Johanna, Kolomba, Kolombina, Palóma, Tália nevű ismerőseiket is.

A Bernát név eredete: germán eredetű férfinév, a Bernhard magyarosított változata. Eredetileg egy szóösszetétel, amiből a adódóan a név jelentése: medve és erős. Női megfelelője a Bernadett. A Bernát név jellemzése: Karrierorientált, mindene a munkája, és ha választania kell magánélet és a szakmai élete között, akkor nem kérdés számára, hogy az utóbbit részesítse előnyben. Munkáját szenvedéllyel és lojalitással végzi, kitartó, és szorgalmasan halad céljai elérésében.

A Hanna név eredete: héber, bibliai eredetű női név. A név jelentése: A Hanna héber bibliai eredetű női név, két női név egybeesése: a Johanna rövidülése és az Anna eredeti héber alakja. Jelentése: kegyelem, könyörület. A Hanna név könnyed, kifinomult személyiség kialakulását segíti, de a fizikai erőnlétet egy kicsit visszafogja. A Hannák mindenben a jó minőségre vágynak. A késlekedés nagy ellenségük.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában